Τα σκουλαρίκια στο σώμα είναι μία συνήθεια μόδας για τους νέους  οι οποίοι ξεπερνώναντας πλέον και τα ταμπού της κοινωνίας μας πρός αυτά, τα τοποθετούν με άνεση σχεδόν σε κάθε σημείο του σωματός τους , ορατό η μή.

Η επιθυμία τους όμως αυτή έτσι όπως υποτάσσει η μόδα προκειμένου να γίνουν και ποιό επιθυμητοί η καί να ξεχωρίσουν από το σύνολο , τους οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους με επιπτώσεις άμεσες πρός την υγεία τους που σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές.

Συνήθη προβλήματα:

Τα ποιό συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν εκτός φυσικά του πόνου είναι οι μολύνσεις και ίσως αλλεργικές αντιδράσεις που να εξελιχθουν σε χρόνιες.

Η μόλυνση στην περιοχή της διάτρησης στην γλώσσα μπορεί να προκαλέσει οίδημα ( με σύμπτωμα δυσφορίας στην στοματική αναπνοή ), απώλεια μερική η ολική στην αίσθηση ( γεύση )

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών απο τις βελόνες αν δεν είναι μίας χρήσης και φυσικά αποστειρωμένες , με ηπατίτιδα, τέτανο και άλλα

Ειδικοί από τη Βρετανία, πάντως, συμβουλεύουν τον κόσμο να μην βάζει σκουλαρίκι στη γλώσσα

Όμως στην βιβλιογραφία εχουν καταγραφεί και περιπτώσεις ατόμων που προσέφυγαν στην τοποθέτηση σκουλαρικών στην γλώσσα , που παρασουσίασαν μυοκαρδίτιδα η και ενδοκαρδίτιδα με μεγάλο κίνδυνο απώλειας της ζωής αυτών.

Αν όμως τα ανωτέρω αναφερόμενα δεν αποτελούν το μέσο αποτροπής της τοποθέτησης του σκουλαρικιού στην γλώσσα η στο χείλος θα σας δώσουμε κάποιες βασικές οδηγίες που θα μειώσουν τους κινδύνους απο πιθανές μολύνσεις.
– Επιλέξατε  το στούντιο ομορφιάς με βάση τις συστάσεις και όχι την τιμή κόστους

– Απαιτήσετε το τρύπημα να γίνει με βελόνα που θα βρίσκεται σε αποστειρωμένο φάκελλο μίας χρήσης

– Κάντε πλύσεις με ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα τύπου Betadine 2-3 φορές την ημέρα μέχρι την ημέρα επούλωσης του τραύματος.

– Συμβουλευθείτε άμεσα τον οδοντιατρό σας αν προκύψουν προβλήματα όπως : οιδημα ( πρήξιμο ), έντονος πόνος που δεν υποχωρεί μετά την πάροδο της επέμβασης, δυσφορία στην αναπνοή, στην κίνηση της γλώσσας , απώλεια αίσθησης, αλεργικά εξανθήματα στο σώμα.

Συμβουλή μας

Νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ανάδειξης  και προβολής της ομορφιάς ενός ανθρώπου οι οποίοι όμως δεν εγκυμονούν κινδύνους. Μην ξεχνάτε ότι και εκείνοι που οι οποίοι μπήκαν σε περιπέτειες υγείας μετά την τοποθέτηση ενός ( αθώου) σκουλαρικιού δεν πίστευαν ότι θα είχαν  σοβαρές συνέπειες.