Εντάξει, αντιλαμβάνεστε ότι αν πιείτε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί όχι απλά δεν κάνει καλό, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Ξέρετε, όλα είναι θέμα ποσότητας: ακόμα και το πιο υγιεινό φαγητό, αν το φάμε σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σαν… δηλητήριο!

Έτσι και το αλκοόλ αλλά και το κρασί.

Περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που κάνουν καλό στα αιμοφόρα αγγεία και στην καρδιά.

Τα αντιοξειδωτικά αποβάλλουν τις επικίνδυνες τοξίνες από το σώμα μας, επιβραδύνουν τη γήρανση, αποτρέπουν ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγάλες ηλικίες όπως είναι η οστεοπόρωση και προλαμβάνουν το διαβήτη.

Επίσης, περιέχει μία πολυφαινόλη που λέγεται ρεσβερατρόλη.

Αυτή προέρχεται κυρίως από τη φλούδα των σταφυλιών και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κρασί που ζυμώθηκε με αυτήν, που δεν είναι άλλο από το κόκκινο κρασί, σε αντίθεση με το λευκό.

Η ρεσβερατρόλη αποτρέπει ζημιές στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την «κακή» χοληστερόλη, αυξάνοντας παράλληλα την «καλή» χοληστερόλη και προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων.

Με το κόκκινο κρασί, μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του προστάτη.

Αντίστοιχα, άλλες ποικιλίες όπως το σκούρο κόκκινο κρασί, περιέχει πολύ περισσότερα φλαβονοειδή και προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου.

Επίσης, το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο μυαλό και αποτρέπει «πνευματικές ασθένειες» φυσικά πάντα αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

δόντια και τερηδόναΚάτι το οποίο ίσως να μη γνωρίζατε, είναι ότι βοηθάει στη σκλήρυνση του σμάλτου των δοντιών κι έτσι είναι πιο δύσκολο να κάνουμε τερηδόνα.

Αυτό φυσικά γίνεται οργανικά κι όχι αν έρθει σε άμεση επαφή με τα δόντια! Η άμεση επαφή κάνει τα δόντια μας να λεκιάζουν και γι’ αυτό όταν το καταναλώνουμε, θα πρέπει να τα πλένουμε μετά.

Έτσι, σε γενικές γραμμές το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα στην καρδιά, στη λειτουργία του κυκλοφοριακού, αποτρέπει πολλές μορφές καρκίνου είναι κατά του διαβήτη και πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών και γενικά μας προσφέρει μακροζωία.

κρασί και υγεία

Να το προτιμάτε σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά και ίσως είναι πλέον καιρός να το βάλετε στην καθημερινότητά σας.