Άνοιξε ο καιρός και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας, σκέφτονται να στολίσουν το σώμα τους με ένα τατουάζ.
Ο αριθμός των γυναικών που έχουν αποκτήσει ένα τα τελευταία χρόνια είναι ενδεικτικός της αλλαγής της νοοτροπίας που υπήρχε.
Δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν, τατουάζ έκαναν οι φυλακισμένοι, για να νιώσουν ότι έχουν έλεγχο τουλάχιστον σε κάποιο κομμάτι…το σώμα τους.
Τατουάζ έκαναν επίσης οι ναυτικοί και οι ναρκομανείς- για να καλύψουν τις τρύπες από τις βελόνες στα μπράτσα τους.΄
Όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια, που το τατουάζ έγινε μόδα, απενοχοποιήθηκε και τα στούντιο φυτρώσανε σαν τα μανιτάρια.
Η διαδικασία απλή, δίπλωμα δεν χρειαζόταν καν, το τοπίο ήταν θολό όσον αφορούσε το που υπάγονταν οι τατουατζήδες, και το σωματείο τους, στα σπάργανα. Το τατουάζ ήταν μια τέχνη που μαθαινόταν πρακτικά από τον τατουατζη στον μαθητή και αρκετοί ήταν αυτοδίδακτοι. Οι απολαβές πολύ καλές με μηδαμινά έξοδα..
Μέσα σ’ όλη αυτήν την έκρηξη μαγαζιών, η μέση 18χρονη που ήθελε ένα τατουάζ στον αστράγαλο, ή και μια τρύπα στην μύτη της θα ήταν τυχερή; Θα έπεφτε πάνω σε κάποιον που ήξερε τι έκανε για την μη μετάδοση νοσημάτων;

Εφόσον αποφασίσετε να εμπιστευτείτε έναν τατου άρτιστ, καλό είναι να μην μπείτε όλο καχυποψία στον χώρο του. Είναι αγένεια.
Ενημερωθείτε για την διαδικασία, πότε είναι ασφαλή και πότε όχι, υπάρχουν άπειρες πηγές. Το ιντερνετ, ο οδοντογιατρός σας, οποιοδήποτε νοσοκομείο, βιβλία. Κάντε ερωτήσεις. Δείτε αν συμπίπτουν αυτά που μάθατε μ ’αυτά που ξέρει, χωρίς να του κάνετε ανάκριση. Οι τατου άρτιστ είναι προσεκτικοί λόγω ακριβώς της «κακής φήμης» που επικρατεί.
Καλό είναι να κάνετε το τατουάζ σας σε κάποιον που δουλεύει καιρό, να επισκεφτείτε τον χώρο του και μετά να αποφασίσετε υπεύθυνα, αν θα τον εμπιστευτείτε ή όχι. Μιλήστε με πολλούς και διάφορους επαγγελματίες, και διαλέξτε με την ησυχία σας.

Το να σας ανοίξουν το σακουλάκι με τις βελόνες μπροστά σας δεν είναι ένδειξη ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Ειναι ένδειξη ότι είναι αποστειρωμένες. Το σακουλάκι είναι ένδειξη ότι ο τατουατζής έχει κλίβανο Ατμού,(άρα πολύ δουλειά αφού ο ξηρός κλίβανος κάνει γύρω στην μιάμιση ωρα, σε αντίθεση με του ατμού που κάνει μόλις 20 λεπτά). Οι βελόνες φτιάχνονται στο χέρι από τον ίδιο ή από τον προμηθευτή(και σ’ αυτήν την περίπτωση έρχονται χύμα) και πάντα αποστειρώνονται μετά από τον τατουατζή. Τα σακουλάκια θα μπορούσαν να έχουν μέσα οτιδήποτε, οπότε μην ξεγελιέστε με εφετζίδικα κόλπα και μην πληρώνετε παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι οι βελόνες είναι χρησιμοποιημένες και αποστειρωμένες εκ νέου, γιατι μετά την πρώτη χρήση στρογγυλεύουν, αχρηστεύονται και το τατουάζ θα έβγαινε πολύ κακό. Μην ξεχνάτε ότι η δουλειά ενός τατουατζη είναι η διαφήμιση του. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι βελόνες είναι καινούργιες. Όμως, ο φόβος μετάδοσης δεν είναι στις βελόνες όπως πιστεύει η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, αλλά στο τι πιάνει ο τατουατζής, αν είχε πριν από σας πελάτη.

Το προηγούμενο βράδυ και πριν το τατουάζ σας καλό ειναι να μην έχετε πιει αλκοόλ, χυμό πορτοκαλί ή/και ασπιρίνες που «νερώνουν» το αίμα.
• Αν κάνετε έρωτα χωρίς προφύλαξη, είναι παράλογο να ανησυχείτε για το αν θα κολλήσετε κάτι σε εργαστήριο δερματοστιξίας. Καλύτερα να ανησυχήσετε για τις συνήθειες σας και την πληροφόρηση σας. Στα τόσα χρονικά, δεν έχει ακουστεί ούτε ένα κρούσμα μετάδοσης από στούντιο δερματοστιξίας, πουθενά. Οι τατου αρτιστ συχνά πυκνά τρυπιούνται κατά λάθος, όπως και οι οδοντίατροι. Προστατεύστε τον εαυτό σας, τους συντρόφους σας αλλά και τους ανθρώπους απο τους οποίους περιμένετε να σας προστατεύσουν. Ενεργείστε υπεύθυνα

Το τατουάζ δεν πονάει, η αίσθηση που δίνει, είναι σαν γδάρσιμο, ένα απλό τσούξιμο. Αν ο καλλιτέχνης σέβεται το δέρμα και δεν πιέζει το «πιστολάκι» σαν κομπρεσέρ, δεν ματώνει σχεδόν καθόλου. Το μελάνι μπαίνει μόνο του, φυσικά, χωρίς βία.

Η άποψη μου είναι να μην εμπιστεύεστε κανένα άλλο εκτός από αισθητικό για μόνιμο τατουάζ προσώπου και ΑΦΟΥ έχετε δει και την δουλεία της αλλά και τα διπλώματα της. Τα μελάνια και τα εργαλεία είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να δώσει σεμινάρια , πολλοί τατουατζήδες είναι πολύ ταλαντούχοι και μαθαίνουν από άλλους, (αν είναι τυχεροί), ή από σεμινάρια, ή είναι και αυτοδίδακτοι. Η δουλεία τους και οι σωστές ερωτήσεις, είναι ο παράγοντας που θα σας κάνει να αποφασίσετε και να τους εμπιστευτείτε. Όμως για το πρόσωπο χρειάζεται εξειδίκευση. Δείτε βεβαίωση ότι παρακολούθησε μαθήματα, τσεκάρετε την σχολή μέσω ιντερνετ ή /και μέσω τηλεφώνου. Μιλάμε για το πρόσωπο σας. Σας «παίρνει» να είστε υπερβολικά προσεκτικές.

Τέλος, μην περιμένετε να σφίξουν οι ζεστές για να κάνετε το τατου σας, γιατι θα πρέπει να μείνετε μακριά από την θάλασσα για τουλάχιστον 10 μέρες.

Η αφαίρεση του τατουάζ γίνεται με λέιζερ. Δεν έχω δει κατά πόσο αποτελεσματικό είναι, αλλά στη θεωρία, το τατουάζ είναι μόρια από μελάνι που έχει παγιδευτεί κάτω από το δέρμα. Το λέιζερ διασπά αυτό το μελάνι σε μικρότερα τμήματα τα οποία πλέον μπορούν να μπουν στο κυκλοφοριακό και να αποβληθούν από το σώμα.