Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, μικρότερο σωματικό βάρος και υποφέρουν από λιγότερες ασθένειες, από άλλους, οι οποίοι δεν τρώνε πρωινό. Το πρωινό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά, γιατί τα βοηθά να συγκεντρωθούν κατά τη διαδικασία της μάθησης.

Το πρωινό μας παρέχει την πρώτη ενέργεια της ημέρας και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι θα πρέπει να τρώμε. Τα γρήγορα γεύματα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και υδατανθράκων και, παρότι ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας και δίνουν το αίσθημα της πρόσληψης ενέργειας, την οποία χρειαζόμαστε, αυτό το αίσθημα εξαφανίζεται γρήγορα και το μόνο που θα μπορέσει να κρατήσει το σώμα μας, είναι οι επιπλέον θερμίδες και σάκχαρα. Είναι λοιπόν  είναι καλύτερο να τρώμε ένα θρεπτικό πρωινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, φρούτα και λαχανικά.
Και αν δεν πεινάμε το πρωί; Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το σώμα μας να συνηθίσει να λαμβάνει μία μικρή ποσότητα φρούτου ή γιαουρτιού, πράγμα που θα μας εκπαιδεύσει να νιώθουμε το αίσθημα της πείνας, το οποίο θα αυξάνεται βαθμιαία, ώστε τελικά να μπορούμε να φάει ένα θρεπτικό γεύμα.
Και αν δεν υπάρχει χρόνος για πρωινό; Μπορούμε να ετοιμάσουμε το πρωινό από την προηγούμενη ημέρα, να ξυπνήσουμε λίγα λεπτά νωρίτερα ή να πάρουμε το φαγητό μαζί μας στη δουλειά, πάντως είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψουμε το πρωινό με τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου, γιατί είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας. Θα πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία στις τροφές που τρώμε για πρωινό, ώστε να μη γίνει βαρετό να τρώμε τα ίδια πράγματα κάθε πρωί.

πηγή: http://el.shvoong.com